1/11/2010

Galata Kuledibindeki Butikleri Keşfedin!

Avrupa nereee biz neree diyenler Kuledibindeki yeni yapılanmayı gördükten sonra bir daha düşünmeli bence. Son birkaç senedir cesaretlenip bu bölgeyi tasarım cennetine dönüştüren butikçilerimize sonsuz teşekkür ki, artık bizim şehrimizin de bir meydanı ve özgün tasarımları görebileceğimiz butikleri var.

Geçen sene burayı keşfettiğimde nerede olduğumu unutmuştum. O gün bu gündür burası hakkında bir yazı yazmayı planlıyordum kısmet bu güneymiş. Bana inanılmaz zevk veren bu yerleri umarım sizler de beğenirsiniz...


La Mariquita:
Galata Kulesi Sok.No:3 / B Kuledibi Tel:02122493273






Kelime ispanyolcada uğur böceği anlamına geliyor. Gülin ve İrem butiğin ortakları olmanın yanında uzun yıllardır ev arkadaşlığı yaparak yaşantılarına da ortak olmuşlar. Biri moda editörlüğü, kostüm danışmanlığı yapmış(Gülin), diğeri ise jeoloji okuduktan sonra bankacılık yapmış(İrem) dünya tatlısı bu iki bayan en sonunda hep hayalini kurdukları bu mağazayı açmışlar. Özellikle Galatada istedikleri için bu mekanı bulmaları biraz uzun sürmüş. 6 ay sonunda açtıkları çiçeği burnunda La Mariquita yaklaşık 1 aydır hizmette.





Öncelikle Bahar Korçan'ın kapısını çalan Gülin ve İrem onun da cesaretlendirmesiyle tasarımcılarla görüşmüşler. İçeriye girdiğinizde birbirinden farklı Türk tasarımcının ürünlerini görüyorsunuz. Gamze Saraçoğlu, Zeynep Tosun, Zeynep Erdoğan, Özlem Erkan, Elaidi, Nilüfer Giritlioğlu ve Aslı Güler şimdilik sayabileceklerim.





Butiğin girişinde solda yer alan ürünler ise Japonya ve Amerikadan getirilmiş. Ve ayrıca La Mariquita isimli Gülin ve İrem'in kendi tasarımlarını da bulmak mümkün.











Ağzımın suları aka aka baktığım ayakkabılar ise Sertaç Delibaş imzalı.







Birbirinden güzel şapkalar Derya Delice, takılar ise Ayşe Deniz, Zekiye Koçaslan, Ayşe Sıtmen, Özge Sipahioğlu'na ait.



NOT: Unutmadan söylemeliyim Gülin ve İrem butiğin arkasında hazırladıkları sıcak şarabı müşterileriyle de paylaşıyorlar. Yani bir yandan elinizde sıcak şarabınızı yudumlayıp bir yandan alışveriş yapabilirsiniz. Ne kadar keyifli olabileceğini artık siz düşünün.




Bu da oradan aldığım cici elbisem:)


Felt in Love:



Bu butik nedendir bilmem bana Hansel ve Gratel masalındaki pasta evi hatırlatıyor. Bu kadar canlı ve güzel rengin birarada bulunduğu bu mağazada içinizin açıldığını ve mutlu olduğunuzu hissedeceksiniz.





Mağazanın sahibi Mehmet Çelik burada daha önce halı dükkanı işletiyormuş. Hatta şu anda yan tarafta el yapımı seramik ve el dokuması şalların satıldığı butik de kendisine ait.
Gördüğünüz bu keçe şapkaların hepsi yünün sabunla dövülerek keçeleştirildiği tepme tekniğiyle yapılıyor. Geneli Konya, Urfa, Tire ve Anadolunun çeşitli yerlerinden getiriliyor. Bazıları ise Türki Cumhuriyetlerden getirilmiş.





Şapkaların fiyatları - 70 TL
Bebekler - 15-45 TL arasında değişiyor.



Buradan aldığım turuncu keçe tokayı beremin üzerine tutuşturunca pantolonumla çok uydular.:)

PARISTEXAS






Butiğin sahibi ve hatta fotoğraf karesinde yer alan tasarımcı Ahmet Baytar'ın kendine ait bir sitesi var.(www. ahmetbaytar.com). Buradan kendisinin tasarladığı birbirinden güzel ayakkabı ve çanta modellerini görebilirsiniz. Hepsine bayılıyorum.


















Dünya çapında ün salmış tasarımcılar ve markaların( Marc Jacobs, Vivienne Westwood, Anna Sui, Mui Mui, Dires Von Noten) ürünlerini Japonya ve Hong Kong'tan getiriyor. İstanbulda sadece İstinye Park, Nişantaşı ve Beymenlerde bulabileceğiniz bu markaların buradaki fiyatlarını görünce şaşıracaksınız.



Gördüğünüz ayakkabılar 250 TL.
Çizme 290 TL
Çantalar 80-160 TL arasında.
Elbiseler- 250 - 380 TL arasında.
Ve şu anda %20 indirimde.

Adem ve Havva:
Camekan Sok.3/b Kuledibi Tel:02122450551
e-mail:ademhavvatr@gmail.com



Ortaklar Derya Yaskan ve Sertaç Haznedaroğlu bir doğu gezisi sonrası burayı açmaya karar vermişler. Yaklaşık 1 senedir de buradalar. Ben oradayken butikte ütü yaparken fotoğrafladığım Derya öncesinde sinema ve televizyon sektörlerinde çalışmış. Bu sektörde yeter artık dedikten sonra da bu butiği açmışlar. Şu anda ne kadar mutlu olduğu gözlerinden okunuyor.




Ürünler Türkiye'de farklı yerlerden getiriliyor. Öğrendiğim kadarıyla bu yaza iki ortak kendi koleksiyonlarını da hazırlıyorlarmış.









7 comments:

mycitycottage said...

gelmek, gormek, gezmek ve ve alisveris yapmak istiyorum hemde acilen.

Ayşe Şakarcan said...

Ne zamandır aklımdaydı Galata çevresinde bir tur yapmak, aylar oldu gitmeyeli. Görüyorum ki bir an önce gitmek lazım:)

fashioniac said...

zeynep tosun'un ve aslı güler'in koleksiyonlarına bayılıyorum:) sırf bu yüzden bilstore'larda geçiriyorum tüm vaktimi:)) galata'ya da gelmeleri çok hoş olmuş, gelip bi görmek lazım...

Unknown said...

Sayın blog yazarı valla aştınız kendinizi.
Röpörtajlar, fotoğraf çekimleri daha neler neler.
Bir kaç ay sonra Marie Claire'de yazarsın sen.
Yazın bu arada muhteşem...

gulbahcesi said...

ne kadar güzel bilgiler vermişsiniz detaylı ve fotoğraflı olması da süper,en kısa zamanda gidip görmek bir kaç parça bir şey almak lazım:)

Nevbahar said...

Herkese yorumları için tşk.ler.
Ablam İstanbula geldiğinde buraları beraber turlayacağız.

Ayşe senin de beğeneceğine eminim.

Fashioniac bahsettiklerine bakarsan buralarda çok şey bulabilirsin.

Virindeyiz desteğin için sağol.

Ve gülbahçesi özellikle fotoğrafları çekmesi çok keyifliydi. Birşeyler almaya gerek yok gezmesi bile keyifli..

Doorstepping said...

Bu post süper oldu! İstanbul'a gelmeden yazdırılıp, ajandanın arasında taşınacak :)