5/15/2010

İKSV 17.Uluslarası Caz Festivali - Biletler Satışta!!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın organizasyonuyla 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 1–20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival 50’nin üzerinde konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla yine İstanbul’u bir caz kentine dönüştürmeye hazırlanıyor. Dopdolu bu programdan sizin için seçtiklerim...
TÜNEL ŞENLİĞİ CAZSEVERLERİ SOKAKLARA ÇAĞIRIYOR!

İstanbul Caz Festivali bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Tünel’i bir şenlik alanına çeviriyor! Festivalin ilk hafta sonunda, 3 Temmuz Cumartesi akşamı düzenlenecek Tünel Şenliği’yle festival, kentin kültür-sanat yaşamının nabzının attığı Tünel ve Galata bölgesinde “festival içinde festival” yaratacak. Cumartesi akşamı saat 18.00’de başlayacak şenlik, Beyoğlu ve Galata bölgesinde sokaklarda ve değişik mekânlarda ücretli ve ücretsiz konserler, atölye çalışmaları, özel sergiler ve ikramlarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Tünel Şenliği’nin ayrıntılı programı, bölgede birbirine yakın mekânların haritası üzerinden takip edilebilecek. Salon, Nardis Jazz Club, Hollanda Konsolosluğu Bahçesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Muammer Karaca Tiyatrosu gibi Tünel bölgesinin renkli mekânlarında gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Larry Graham & Graham Central Station, The Panorama Jazz Band, Emir Ersoy Projecto Cubano, Maffy Falay Sextet, Jungle Boldie, Timuçin Şahin Quintet ve 2010 Türkiye’de Japonya yılı etkinlikleri kapsamında konser verecek Rika Ogawa gibi isimler yer alıyor.

CAZ’DA PİYANONUN USTASI CHICK COREA FREEDOM BAND’LE İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE


Caz müziğin en ünlü piyanist ve bestecilerinden Chick Corea, “müziğin özgür ruhlarının birleştiği” bir proje olarak tanımladığı yeni grubu Chick Corea Freedom Band’le 7 Temmuz Çarşamba akşamı festivalin ilk Açık Hava konseri için sahnede olacak.  Konseri saat 21.00’da başlayacak.
16 Grammy ödüllü usta piyaniste İstanbul konserinde, caz takipçilerinin yakından tanıdığı efsanevi müzisyenler eşlik edecek: Uzun yıllar Miles Davis’le birlikte çalan ve bugün cazın en yetkin isimleri arasında sayılan Kenny Garrett, akustik ve elektrik basın en önemli ustalarından Christian McBride ve 50 yıldır tekniğiyle caza yön veren, bu yıl 85 yaşına giren efsanevi davulcu Roy Haynes…

CAZIN UNUTULMAZ SESİ TONY BENNETT “ŞAKIR ECZACIBAŞI ANISINA” İLK KEZ İSTANBUL’DA



1950’lerden günümüze gelen bir efsane, cazın unutulmaz seslerinden Tony Bennett, 15 Temmuz Perşembe akşamı tekrarı olmayacak bir konser ile ilk kez İstanbul’da! Şakir Eczacıbaşı anısına düzenlenen konserde, Tony Bennett, cazseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.Biri “Yaşam Boyu Başarı” olmak üzere tam 15 Grammy ödülü alan Tony Bennett, her yaş grubundan müzikseverin gönlünü çelen, nesil farkını yok eden bir sanatçı. Caz standartları ve baladlara getirdiği unutulmaz yorumlarla ünlenen İtalyan asıllı Amerikalı caz şarkıcısı, “Great American Songbook” olarak adlandırılan geleneğin ikonlaşmış seslerinden. K.D. Lang ile yaptığı düet albümünün yanı sıra, Michael Bublé, Elvis Costello, Celine Dion, Diana Krall, Bono gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla da caz ve pop dünyasının en önemli isimleri yer alıyor.
Bu muhteşem gecede Tony Bennett’tan önce sahnede ünlü caz piyanisti Kerem Görsev olacak. Kerem Görsev Trio gecenin açılışını saat 20.00’de yapacak.

CANLI PERFORMANSIN KRALİÇESİ GRACE JONES TÜM İHTİŞAMIYLA
 AÇIK HAVA’DA



Etkileyici sesi ve çarpıcı sahne performansıyla tanınan, disco’dan rock’a, 70’lerden günümüze uzanan efsane şarkıcı Grace Jones, ilk kez İstanbul’da! Kariyerinin hiçbir döneminde gösterişli tavrı ve görüntüsünden ödün vermeyen, geçtiğimiz yıl çıkardığı son albümü Hurricane ile bir kez daha dünyayı sarsan Grace Jones, 16 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde.Jamaika doğumlu kontralto şarkıcı Grace Jones, çok özel bir vokalist olmanın yanı sıra, androjen görüntüsü ve iddialı sahne şovlarıyla da tanınıyor. 1977 yılında yayınladığı ilk albümü Portfolio’dan bu yana stil ikonu kimliğini taşımaya devam eden Jones’un diskografisi Island Life, Nightclubbing gibi ikonlaşmış yapıtlarla dolu. Unutulmaz klasikleri “Slave to the Rhythm”, “I've Seen That Face Before (Libertango)” ve “Pull Up To the Bumper” ile hafızalara kazınan sanatçıyı dünya gözüyle izlemek için kaçırılmayacak bir fırsat!

R&B VE SOUL’UN GÜÇLÜ İSMİ SEAL UNUTULMAZ ŞARKILARIYLA İSTANBUL’DA


“Killer”, “Crazy” ve Grammy ödüllü “Kiss From A Rose” gibi unutulmaz hitleriyle günümüz müziğinin yıldız isimlerinden Seal, İstanbul Caz Festivali’nin bu yılkı yıldız konuklarından… Son albümü Soul ile modern R&B ve soul müziğinin en güçlü seslerinden olduğunu bir kez daha kanıtlayan Seal, 19 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde!1963 yılında Nijeryalı bir baba ve Brezilyalı bir anneden dünyaya gelen Seal, Londra’da yaşayan İngiliz bir ailenin yanında büyüdü. Mimarlık eğitimi ve modellik kariyerinin ardından, Nat King Cole’un kadife sesini anımsatan ses rengi ve şarkı söyleyiş biçimiyle dikkatleri çekip profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı. 1990’lardan bu yana birçok uluslararası hitin sahibi olan Seal, duygusal ve dokunaklı şarkılarıyla dünya çapında milyonlarca hayran kazandı ve eleştirmenler tarafından övgü yağmuruna tutuldu. Seal, hiçbir konserinde onu yalnız bırakmayan, Alman süpermodel Heidi Klum’la olan mutlu evliliğiyle de dünya magazin basının odağındaki isimlerden...

MARTHA WAINWRIGHT’IN SICACIK SESİNDEN UNUTULMAZ
 EDITH PIAF ŞARKILARI


Müzisyen Wainwright Ailesi’nin Rufus Wainwright’tan sonra bir üyesi daha İstanbul Caz Festivali’nde! Kanada’nın folk müzik alanındaki en ünlü isimlerinden Martha Wainwright, efsanevi Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın şarkılarını seslendirdiği projesiyle 6 Temmuz Salı gecesi saat 22.00’de Sepetçiler Kasrı’nda. Folk müzisyenleri Loudon Wainwright III ve Kate MacGarrigle'ın kızı ve ünlü ozan-şarkıcı Rufus Wainwright’ın kız kardeşi Martha Wainwright, hayatındaki en etkileyici figürlerden biri olan Edith Piaf’a adadığı “Martha Wainwright Sings Piaf” projesiyle her ülkede övgüler topluyor. Piaf’ın şarkılarını 8 yaşından beri dinleyen ve şarkı söyleme stilinde Piaf’ın izlerini taşıyan Wainwright, tutkulu ve romantik yorumlarla seslendirdiği Piaf şarkılarıyla İstanbul Caz Festivali’nin konukları arasında…

BUIKA ÇARPICI YORUMUYLA SEPETÇİLER KASRI’NDA



Çağdaş İspanyol ve Latin müziğini caz ve flamenkonun melankolisiyle harmanlayan usta şarkıcı Buika, 20 Temmuz Salı gecesi saat 22.00’da Sepetçiler Kasrı’nda sahne alacak. Özellikle son albümü El Último Trago ile Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi kazanan Buika, yayımladığı birbirinden güzel albümlerle, olağanüstü vokalinin yanı sıra iyi bir şarkı yazarı olarak da tanınıyor. Geçtiğimiz sene İspanya’nın Grammy’si olan “Premio de la Música” ödülünü kazanan Buika’yı sahnede izleyen eleştirmenler, performansları tek bir kelimeyle tanımlıyor: ”muhteşem”. Sahneyi izleyiciyle derin bir bağ kurabildiği bir mekân olarak gören Buika’yı izleyen herkes kelimenin tam anlamıyla büyüleniyor.

İSVEÇ’İN NORAH JONES’U LISA EKDAHL’DAN BOĞAZ’A KARŞI BOSSA NOVA



Lisa Ekdahl, sıcak ve çocuksu vokali, caz, bossa nova ve folk müziğin birleştiği birbirinden güzel şarkılarıyla İstanbul’da! 13 Temmuz Salı gecesi The Marmara Esma Sultan’ın muhteşem atmosferinde “İsveç’in Norah Jones’u” olarak adlandırılan şarkıcı ve besteci Lisa Ekdahl, popüler şarkısı “Vem Vet” ve çok satan pop-caz albümü Heaven, Earth and Beyond ile İstanbullu müzikseverlerin beğenisini kazanmıştı. Sanatçı, kendi yazdığı şarkılardan oluşan son albümü Give Me That Slow Knowing Smile ile hayranlarından ve eleştirmenlerden yine övgüler topluyor.

LAURA FYGI VE AYHAN SİCİMOĞLU LATIN ALL STARS’LA YERİNİZDE DURAMAYACAĞINIZ BİR GECE



Yumuşacık, enfes sesi ve başarılı caz, swing ve Latin müziği yorumlarıyla dünya çapında bir yıldız olan Hollandalı sanatçı Laura Fygi de festivalin yıldız konukları arasında. Laura Fygi’ye, Türkiye’nin en renkli müzisyenlerinden vurmalı çalgılar ustası, ritim profesörü Ayhan Sicimoğlu ve topluluğu Latin All Stars eşlik edecek  The Marmara Esma Sultan’da 14 Temmuz Çarşamba gecesi saat 22.00’da başlayacak bu hareketli gecede Laura Fygi ve Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars, dans etmeyi sevenlerin ayaklarını yerden kesecek.

CAZ VAPURU

Her yıl, festivalin vazgeçilmezleri arasında yer alan Caz Vapuru halatlarını topluyor; festival coşkusu Caz Vapuru ile bir kez daha Boğaz’a açılıyor! Caz Vapuru bu yıl yolculuğuna, 4 Temmuz Pazar günü, New Orleans’lı, enerjik bando The Panorama Jazz Band ve repertuarlarında caz standartlarından ünlü müzikallere çeşitli parçalar bulunan İstanbul Saksafon Kuartet eşliğinde çıkıyor.


**FESTİVALİ BİLETLERİ 15 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ SATIŞA ÇIKIYOR!


17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin biletleri 15 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da satışa çıkıyor. Festival biletleri;

- BİLETİX satış noktaları, - BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00) - www.biletix.com ve
- İKSV binasından (Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) alınabilecek.
17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin bilet fiyatları 20 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Bilet alımlarına kredi kartı geçerli olacak. 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin 1 Temmuz Perşembe günü The Marmara Esma Sultan’da gerçekleşecek Açılış Konseri’ni izlemek isteyen izleyiciler için sınırlı sayıda bilet Biletix satış kanalları ve İKSV binasında satışa sunulacak.

No comments: