5/19/2010

Bir Harry Connick Jr. İstanbul'dan Geçti...


Bazıları için yüce rabbim bu insanı boş zamanında mı yaratmış denir ya hani; eğer böyle bir şey varsa emin olun Harry Connick Jr. bu şanslı kullardan biri. Bir diğeri de bence Norah Jones!
Bir insan bu kadar yakışıklı olsun, sesi de bu kadar güzel olsun, üstüne bir de muhteşem piyano çalsın o da yetmezmiş gibi iyi de bir aktör olsun. Yok artık diyorsunuz ama gerçek işte.
Kendisi dün akşam İstanbbul'dan esti geçti. Muhteşem bir konserdi. Her dinlediğimde bilumum romantik komedileri hatırladığım bu ses, dün kanlı canlı karşımızdaydı.
Elbette en favori filmlerimden biri When Harry Met Sally'nin müziklerini yapmış olması kendisine olan bağlılığımı bir kat daha artırıyor.



Sahnede binbir türlü espriyle tüm dinleyenleri hem güldürdü hem eğlendirdi. İlginçtir ki annesi bir dönemler İstanbul'da yaşamış. Bu nedenledir ki her zaman bir gün bu şehre gelmeyi hayal edermiş. Tüm gün kapalı çarşıyı ve eski İstanbul'u gezmekten provalarını yapamamış. Lokum yemekten neredeyse konser sırasında mide spazmı geçiriyordu. Ne alaka ama demeyin! Konser boyunca bir sohbet ortamı yarattı ki elimizde bir kahvelerimiz eksikti. Neredeyse eee Harry'cim daha daha nasılsın? diyecek kıvama geldik. E tabii anlatıcı bir de aktör olunca hikayelerini dinlemek başka bir keyifli oluyor. (bu arada sonradan hatırladım izleyenler için Will&Grace'de Grace'in eşini oynuyordu!)

Bir daha gelse yine giderim dediğim konserlerden biriydi. Henüz dinlememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim. Stresli bir günün ardından rahatlamak için birebirdir!

1 comment:

Elifim uyurken said...

merhabalar ,çok istediğim halde o güne müsait olmadığım için gidemedim konsere ve şimdi yorumlarınızı okuyunca kahroldum :-)
inşallah bir sonraki sefere..