5/13/2010

Coenzyme-Q10

Biri bana dur desin!
Enerji verenler ailesinden vitamin haplarına ve içeceklere pek de inancım yoktu açıkcası. Kendisi doktor olan ablamın şiddetli tavsiyeleriyle kullanmaya başladığım Q10 ile bu ön yargularımdan kurtuldum. Her sabah kahvaltıdan sonra aldığınız bu küçük kırmızı hap ile tüm günü canlı dinamik geçirebiliyorsunuz.
Malum hayat yorucu. İş, güç,sinir, stres yoruyor bünyeleri. Bu hırpalanmanın gidericisi olarak böyle takviyeler almak sanırım artık şart oldu. Peki nedir bu koenzim Q10?

"Sıklıkla COQ 10 veya CO Q10 olarak adlandırılan, Q10 Koenzimi, vücutta doğal olarak oluşan bir besindir. Q10 Koenzimi kalp rahatsızlıkları, arteroskleroz ve hipertansiyona yararlı olarak gösterilmiştir.

Bilim adamları Koenzim Q10 un diyabet, Parkinson rahatsızlıkları, kolesterolü düşürme ve migren ciddiyetini azaltma tedavilerinde de yararlarını görmektedir. CoQ 10 un aynı zamanda antioksidan ve yaşlanmayı geciktirici özellikleri var gibi görünmektedir.
.Co enzyme Q10 vücudunuzda enerji üretimi için esastır ve kalbiniz gibi fazla enerji kullanan dokularda yüksek yoğunlukta bulunur.
Araştırmalar Co Q10 un, kolesterolü düşürmede yardımcı olması, arterosklerozu engellemesi ve yüksek kan basıncını düşürmesi nedenleriyle kalp sağlığı için esas olduğunu göstermiştir.
Koenzim Q10, soya fasulyesi, badem ve ceviz gibi tohumlar, etler, uskumru, sardunya gibi bazı balık türleri ve ıspanak, bezelye, sarmısak, lahana gibi bazı sebzelerde olmakla birlikte miktar olarak çok düşüktür."

Önerilir...

No comments: