4/21/2010

Dört Kadın Dört Koku...

Biz kadınlar kendimize en yakışan kokuyu bulmak için çırpınıp durmaz mıyız? Cimri eşler ve sevgililer en güzelinin kendi kokumuz olduğunu söyler ama elbet biz bunu yemeyiz. Duty free'den çıkan bir kadın profili bile vardır hatta. Her kokuyu denemek için azar azar sıkanlar uçakta yanınıza oturunca neye uğradığınızı şaşırırsınız. Ben bu arayışın sonunda 4 koku buldum kendime. En neticede hepimizin ayrı ayrı kimlikleri var. Tek bir kokuya bağlı kalmak çok monoton olacaktır. Kimi zaman masum, kimi zaman çekici, kimi zaman ciddi..İşte her anıma ve halime hitap eden favori dörtlüm...   
Chloe'nin bu kokusunun kesinlikle 30 yaş kokusu olarak düşünüyorum. Kendine güvenen, baskın bir koku.  Kesinlikle kadınsı ve çok şık. Chloe intense adında yeni bir siyah saten kurdelalı versiyonu da çıktı. Birini gündüz birini gece kullanımı için düşünebilirsiniz.

 
Adı üstünde papatya kıvamında bir koku. Neşeli, zarif, masum, ferah ama aynı zamanda da kadınsı. Bir anda yürüyen bir çiçek buketi olduğunuzu düşüneceksiniz. Pek anlamam ama parfüm menekşe yaprakları, menekşe taç yaprakları, yasemin taç yaprakları, çilek, kan kırmızı greyfurt notaları misk, vanilya ve beyaz odunlar ile harmanlanmış.


                                  

Parfümün şekli şemali de en az kendisi kadar iç açıcı. Marc Jacobs işin içinde olunca ürünün şişesinde bile ayrı bir estetik bulmak mümkün oluyor. Dekorasyon için bile kullanılır!

Bir başka Marc Jacobs kokusu. Sanırım kendisi bu kadınlık durumlarından iyi anlıyor. Genç bir kadın, güzel, cilveli, ve tarzı olan. Yine anlamamakla birlikte kendimi yazmak zorunda hissediyorum: Üst notalarında pembe biber,armut,yakut kırmızı greyfurt kalp notalarında gül,şakayık,sardunya vardır. Alt notalarda ise vanilya,tonka fasulyesi,kremsi misk yer alır.
  

Ve sıra sonuncuda. L'occitane'dan Cherry Blossom. Bir sürü marka bu kokudan çıkardı ama hiçbiri onun yerini tutamaz. Tam bir uyku kokusu..Sıkınca o kadar rahatlıyorsunuz ki bir rehavet çöküyor diyebilirim.

NOT: Bu arada tüm bu kokular strawberry'de daha uygun fiyatlardan satılıyor. Demedi demeyin...




No comments: