8/02/2010

Yazın en iyi filmi - Inception



Süt oğlan seni hiç sevmedim babanı da sevmezdim gibi bir şey benim de Leonardo Di Caprio'yu sevmemem. Sebebi Titanik miydi bilmiyorum ama her zaman oyunculuğunda eksik bir şeyler aradım.Ama işte kimilerinde şans olur,bu adamın da şansı iyi yönetmenlerle çalışmasıydı.
Bu sefer yönetmen koltuğunda Christopher Nolan var. (İsim tanıdık gelebilir kendisi en son Batman filmi Dark Knight'ı yönetmişti.)
Senaryo özetle şöyle:
Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) uzmanlık alanı rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmak olan yetenekli bir hırsızdır. Malum yetenek böyle olunca da büyük adamların aradığı bir insan olmuştur. Gelin görün ki bu yeteneğinden ötürü kendi ülkesinde bir kanun kaçağı ilan edilir.(köşe yazarları gibi nedeni söyleyip işin sırrını bozmayayım diyorum.)Sevdiğinden çocuklarından ayrı biçare Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabi eğer imkansızı tamamlayabilirse. Onun ve ekibinin bu en son görevdeki işi bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir.(ki filmin adı da buradan geliyor:inception). Filmin ikinci yarısında ekibin bu görevi uygularken karşılaştıklarını izliyoruz,ve elbette birtakım sürprizlerle..

Son zamanların en dikkat çekici bilim kurgularından.Zekice yazılmış bir senaryoda birbirinden etkileyici oyuncular var. Oyunculuklar böyle güçlü bir fikrin yanında parlayamamış olsa da özellikle Juno filminde kendisine hayran kaldığım Ellen Page'i daha bir büyümüş olarak görmek çok keyifliydi.


Yazın bu sıcaklarında yapılacak en iyi şeylerden biri hiç şüphesiz sinemaya gitmek. Ve bu sezonun muhakkak izlenmesi gereken filmlerinden biri. Kaçırmayınız!!! 

2 comments:

Unknown said...

Filmi anlatsaydın....
Ha tabiiii Ömür Gedik gibi sonunu yazsaydın...
Neyse kayıp blogger geri döndü...
Bir ara kutlayalım...
Neredesin sennnnn ??

Ayşe Şakarcan said...

Titanic'ten kaynaklı sanırım, ben de şu di Caprio'ya bir türlü ısınamadım. Ama bu filmi görmek için sabırsızlanıyorum:)