3/20/2010

Erken bir Sürpriz Doğumgünü Kutlaması...


Her zaman sorgulamışımdır ben anamın karnında nasıl 9 ay beklemişim diye. Benim gibi tezcan bir insan mümkün değil 7 aydan fazla bekleyemez. Nitekim bu sene en sonunda doğumgünümü de aslından 5 gün önce kutladım. Artık içim rahat:) 
Sevgili ofis arkadaşlarım bana rağmen çok güzel bir hazırlık yapmışlar. Bana rağmen çünkü tüm hazırlıklarına istemeden maydanoz olmuşum. Onlar sayesinde fotoğraftaki bu iki bayan- ki biri ben biri de Hale olur- aynı gün doğumgünlerimizi kutladık. Pek de güzel oldu!! 


Big Chefs'teydik. Önünden geçerken nasıldır diye merak ettiğim İstanbul'un yeni mekanlarından biri. Şu anda biri Tünel'de biri de Etiler'de iki şubeleri var. Markaların İstanbul'dan ihraç edilmesine alışkınız ancak bu sefer bir Ankaralı mekan İstanbul'a transfer edildi.  



Ve evet biliyorum tatlı yemeye bir son vermezsem sonum pek de hayırlı olmayacak. O gece de yine kendimi tutamadım, kendiminki bir yana arkadaşların siparişlerine de sulandım. Buradaki keşiflerim ise: Bıcı bıcı ve kestaneli beyaz çikolatalı sufle. Her ne kadar mekan Bıcı Bıcıyı(ünlü bir Hatay tatlısıymış) pofpoflasa da ben kestaneli sufleye tek kelimeyle bayıldım. Uzun zamandır böyle birşey tatmaşımtım!!   


Bıcı Bıcı
Kestaneli beyaz çikolatalı sufle

 Neysee haliiim çıksın faliiimmm!!Ve de üstüne bir Türk kahvesi.Bu sunumu da özellikle çok beğendim.


Ve işte mekanın menüye tarifini eklediği Bıcı Bıcı'nın yapılışı:(5 kişilik)
Muhallebisi için malzeme:
675 gr süt, 125 gr toz şeker,50 gr. nişasta, az vanilya, az damla sakızı. 
Muhallebinin Yapılışı:
Süt, şeker, vanilya, damla sakızı kaynatılır. Bu karışıma nişasta ilave edilir. Üç dk. kaynattıktan sonra küçük bir tepsiye dökülür. Üç saat dolapta bekledikten sonra porsiyonlara bölünür.
 Muhallebi Sosu:
250 gr. su, 250 gr. şeker, 125 gr. frambuaz, 125 gr. doğranmış çilek, 3 adet taze gül yaprakları, 10 damla gül suyu.
Sosun Yapılışı:
Su, şeker ve gül yaprakları kaynatılır. Kaynadıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir ve soğutulur.

Son olarak bir porsiyon tatlı tabağa alınır. Üzerine 1 top damla sakızlı dondurma konulur. Sostan bir kepçe dökülür, küçük bir adet nane ve gül yaprağı konulup servis edilir.

AFİYET OLSUN!




2 comments:

Unknown said...

Afiyet olsun....
Neden grup fotoğrafı konulmadı...
Sezn Aksu deyimiyle; "Hesap Ver"

mycitycottage said...

Seni çok ama çok seviyorum sensiz bir hayatı düşünemiyorum. İyiki varsın.