2/27/2010

Pink Martini'nin en son albümü Splendor in the Grass'ı Keşfedin!!

Bu aralar bozuk plak misali dinlediğim albümdür kendisi. Billur sesli; seksi mi seksi vokalist China Forbes sesiyle yine büyülüyor bizleri.
İlk olarak "je ne veux pas travailler, je ne veux pas déjeuner, je veux seulement l'oublier, et puis je fume(türkçesiyle: çalışmak istemiyorum, kahvaltı etmek istemiyorum- sadece unutmak istiyorum ve bir de sigara içmek istiyorum..) diyip pek çok depresyondaki insanın tercümanı oldukları şarkı ile tanıdım kendilerini. Allahım öldür beni arabeski yapılan anları anlatsa da şarkının adının "sympathique-sempatik" olması da işin ironik yanı.



Velhasıl, sonrasında kendilerinin sıkı takipçisi oldum. Sevtap Parman'ın o efsane yorumuyla ölümsüzleştirdiği(bu arada youtube'dan izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum) La Soledad da bir dönemimin favorileri arasında oldu.

Grubun 3.albümü Hang on Little Tomato sanırım en çok dinlediğim albümleri oldu. Lilly comes when you stop to call her,Lilly runs when you look away,Lilly leaves kisses on your collar, Lilly, Lilly, Lilly, Lilly, stay Lilly!  ile gel diyince giden; git diyince gelen Lilly'yi ve genel bir kadınlık durumunu anlattıkları bu şarkılarıyla pek çok dans etmişliğimiz vardır.

Kısacası İstanbul aşığı bu grubu çok seviyorum. Yaz aylarında yine geleceklerine eminim. Bu yeni albümü açık havada canlı dinlemek daha da bir keyifli olacak..

2 comments:

Anonymous said...

Merhaba,

Yazıların sonu mu geldi yoksa? :( Yeni yazıları merakla bekliyoruz... :)

Sevgiler,
DeryaK

Nevbahar said...

Derya,
Yeni yazımı şimdi bitirdim!Birkaç tanesi de yolda:)