7/14/2010

BREAD&BUTTER- Berlin 2010


Bilmeyenler için bread&butter moda dünyasının en önemli fuarlarından biridir. Marka çalışanları, potansiyel müşteriler ve satın almacıların yılda iki kere buluştuğu bir organizasyon. Aklınıza gelen, duyduğunuz duymadığınız tüm markaların standlarında bir sonraki koleksiyonlarını tanıttığı bu fuar benim vazgeçilmezlerimden.


Kim neler yapmış, trendler nedir..? Moda severler olarak iki tüm gün dolaşarak ayak tabanlarınızı aşındırdığınız bu organizasyonda güne iki vitamin içerek başlamak isteyebilirsiniz.Malum keşfedilecek öyle çok şey var ki..Yaşayanlar bilir gün sonu geldğinde tek hissetiğiniz ayaklarınızdaki ağrı ve tansiyonunuzdaki düşüş oluyor!
Önceleri yazın Barcelona'da kışın Berlin'de düzenlenen fuar bir süredir sadece Berlin'de yapılıyor. Mekan Hitler'in inşaa ettirdiği bir havaalanı.2.Dünya Savaşı sonrasında Amerika kısa bir süre kullanmış ancak soınrasında bina bu türden aktivitelerde kullanılmak için tahsis edilmiş.


Fuar alanında farklı bölümler bulunuyor. Mesleğim gereği ben zamanımın çoğunu Denim Area'da geçiriyorum.Yukarıda resmi bulunan Urban Superior ise daha çok casual smart ve fashion markaların yer aldığı bir bölüm.   


Fornarina standının önü. Bu kızlar tüm gün boyunca kostümleriyle bu koltukta oturuyorlar. Eh tabii burada oluşan trafiği tahmin etmek çok da zor değil!İtiraf etmeliyim ki, kendilerinin ayrı bir dünyadan geldiklerine ben de  ikna oldum.:)


Diesel standında bir film stüdyosunu canlandırmıştı. Fotoğraf çekmek pek de kolay değil, yakalayabildiğim karelerden bazıları..




Koleksiyonda farklı ve heyecan verici birşeyler bulamadığımı söylemeliyim. Tüm denim markaları gibi renkli jeanler, military renkler, dar kalıp jeanler burada da ön plandaydı.


Aksesuarlarda canlı yaz renkleri göze çarpıyordu.


Cheap Monday. Avrupa'da büyüyen genç bir denim markası. Türkiye pazarında sadece sınırlı premium mağaza zincirlerinde satılıyor. Denim koleksiyonu tam bir hayal kırıklığıydı diyebilirim.. 



Ben Sherman yine bizim pazarımızda yer almayan şahsen çok tuttuğum bir İngiliz markası. Özellikle ekose gömlekler ve ufak detaylar heyecan vericiydi.









Evet, bir bread & buter daha geçti. Biz moda severlerin gözleri bayram etti. Yorulduk ama değdi. Seneye hangi markalar neler yapacak merakla bekliyoruz..