2/27/2010

Pink Martini'nin en son albümü Splendor in the Grass'ı Keşfedin!!

Bu aralar bozuk plak misali dinlediğim albümdür kendisi. Billur sesli; seksi mi seksi vokalist China Forbes sesiyle yine büyülüyor bizleri.
İlk olarak "je ne veux pas travailler, je ne veux pas déjeuner, je veux seulement l'oublier, et puis je fume(türkçesiyle: çalışmak istemiyorum, kahvaltı etmek istemiyorum- sadece unutmak istiyorum ve bir de sigara içmek istiyorum..) diyip pek çok depresyondaki insanın tercümanı oldukları şarkı ile tanıdım kendilerini. Allahım öldür beni arabeski yapılan anları anlatsa da şarkının adının "sympathique-sempatik" olması da işin ironik yanı.



Velhasıl, sonrasında kendilerinin sıkı takipçisi oldum. Sevtap Parman'ın o efsane yorumuyla ölümsüzleştirdiği(bu arada youtube'dan izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum) La Soledad da bir dönemimin favorileri arasında oldu.

Grubun 3.albümü Hang on Little Tomato sanırım en çok dinlediğim albümleri oldu. Lilly comes when you stop to call her,Lilly runs when you look away,Lilly leaves kisses on your collar, Lilly, Lilly, Lilly, Lilly, stay Lilly!  ile gel diyince giden; git diyince gelen Lilly'yi ve genel bir kadınlık durumunu anlattıkları bu şarkılarıyla pek çok dans etmişliğimiz vardır.

Kısacası İstanbul aşığı bu grubu çok seviyorum. Yaz aylarında yine geleceklerine eminim. Bu yeni albümü açık havada canlı dinlemek daha da bir keyifli olacak..

2/04/2010

Linguine Alle Vongole - Kum Midyeli Makarna


La donna é mobileeee - kadın hercaidir
Qual piuma al ventoooo - rüzgardaki kuştüyü gibi

Şimdi ne alaka demeyin. İtalyan mutfağından bahseden bir yazıya bir aryayla giriş yapayım istedim. Konumuz kum midyeli makarna. İlk defa Brüksel'de bir iş gezisinde tattım, o gün bugündür de yaklaşık 3 cm büyümüş göbeğimin tahminimce 1 cm'ine katkıda bulunmuştır kendisi. İşte iyi bir kum midyeli makarna yiyebileceğiniz iki adres ve de kendiniz denemek isterseniz de yemeğin tarifi:

Mano à Mano
Restoranın da bulunduğu Saint-Boniface meydanında İtalyandan Thai'ye farklı mutfaklar bulmanız mümkün. Adını meydanın tam ortasındaki kiliseden alıyor. Brüksel'e iş seyahati için gidenler iyi bilir: gerçekten bayıltıcı olabilir. Ama bu leziz İtalyan'ı keşfedince hayatınızın değişeceğini söyleyebilirim....





Tel. : 02.502.08.01

Adres:Rue Saint-Boniface 8 1050 BRUSSELS ( IXELLES )

Mama
Doors grubuna ait Mama güney İtalya mutfağı sunuyor. Her ne kadar pizza deseler de benim favorilerim makarnası ve de tabii ki tatlı olarak da tiramisusu.Özellikle de tiramisu burada bir başka!




Adres:Baltalimanı Cad. No:24 Rumeli Hisarı Tel: 0212 287 62 20


KUM MİDYELİ MAKARNA İÇİN MALZEMELER:


1 paket talyatelle makarna (uzun ve yassı model)
10 adet kum midyesi veya 15 adet midye içi
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
3 diş sarmısak (çok ince kıyılmış veya dövülmüş)
4-5 parça kuru domates veya 5-6 adet kiraz domates (cherry domateste denilir.)
1 su bardağı beyaz şarap (marka olması şart değil, herhangi bir şarap markası olabilir)
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 10-12 bardak su koyalım ve kaynayınca bir çay kaşığı tuz ile talyatelle makarnayı haşlanmaya bırakalım.
Öte yandan derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyalım, sarmısak ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Sonra kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ve kuru ya da taze domatesleri ekleyerek 4-5 dakika kadar soteleyip, beyaz şarabı içine aktaralım. Yaklaşık 2-3 dakika sonra da ocağın altını söndürelim. Bu arada makarnayı fazla değil, en fazla 9-12 dakika kadar haşlayıp süzelim.
Öte yandan tavanın içinden midyeleri çıkaralım. Aralarında ağzı açılmayanlar varsa onları kullanmayıp, atalım. Eğer kabuksuz midye kullandıysanız hiç tavadan dışarı çıkarmanıza gerek yok. Şimdi sosumuzu tamamlamak üzere, krema ve zeytinyağını tavadaki sosun üzerine ekleyerek hep beraber 7-8 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım. Sonra sıcak sosun içine haşlanmış ve kabukları açılmış midyeleri tekrar ilave edelim (eğer sadece midye içi kullandıysanız zaten hiç içinden çıkarmamıştık, devam edelim).
Bir tarafta bekleyen süzülmüş makarnayı da yine midyeli sosun içine aktaralım. Karıştırıp, üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunalım.